Ontdek FibreFloral™ Het Duurzame Alternatief voor Steekschuim.

FibreFloral™

Ontdek FibreFloral™ Het Duurzame Alternatief voor Steekschuim.

Als bloemist of bloemenliefhebber ben je altijd op zoek naar de beste materialen voor jouw creaties. Traditioneel steekschuim is handig, maar niet altijd milieuvriendelijk. Gelukkig is er een duurzaam alternatief: FibreFloral™ steekschuim blokken van Smithers-Oasis. In deze blogpost ontdek je waarom FibreFloral™ de ideale keuze is en hoe het zich verhoudt tot andere populaire merken zoals Agra Wool en Sideau.

Wat is FibreFloral™ Steekschuim?

FibreFloral™ steekschuim blokken zijn een innovatieve oplossing voor bloemschikkingen, gemaakt van vulkanisch basalt gesteente en een biobased binder. Deze blokken zijn ontworpen om niet alleen gebruiksvriendelijk te zijn, maar ook milieuvriendelijk.

Waarom Kiezen voor FibreFloral™?

 1. Natuurlijk en Duurzaam: FibreFloral™ is vervaardigd uit vulkanisch basalt gesteente, een hernieuwbare en natuurlijke grondstof. De biobased binder is afkomstig van snel hernieuwbare materialen, waardoor het product volledig natuurlijk en afbreekbaar is.
 2. Uitstekende Wateropslag: Deze blokken hebben een uitstekende wateropslagcapaciteit en zorgen ervoor dat bloemen lang vers en gehydrateerd blijven. Dit maakt ze ideaal voor langdurige bloemstukken.
 3. Herbruikbaarheid: Een uniek kenmerk van FibreFloral™ is de herbruikbaarheid. Na gebruik kunnen de blokken ingezet worden voor het kweken van planten uit stekken en zaden, wat bijdraagt aan een duurzamer gebruik.
 4. Veilig en Gebruiksvriendelijk: FibreFloral™ is niet-toxisch en irriteert de huid niet, wat het veilig maakt in gebruik. Er zijn geen extra beschermingsmiddelen nodig, hoewel deze naar wens gebruikt kunnen worden.
 5. Vormvast en Veelzijdig: De blokken blijven stevig en klemmen goed in vazen en potten. Ze zijn ook gemakkelijk te snijden in elke gewenste vorm, waardoor je flexibel bent in je bloemschikkingen.

FibreFloral™ vs. Agra Wool en Sideau

Agra Wool is een bekend merk dat steekschuim maakt van basalt en sacharose, waardoor het volledig afbreekbaar is. Sideau biedt ook volledig afbreekbaar steekschuim, gemaakt van dezelfde materialen. Beide merken zijn uitstekende opties voor milieubewuste bloemisten. Dus, waarom zou je voor FibreFloral™ kiezen?

 • Unieke Samenstelling: FibreFloral™ onderscheidt zich door zijn samenstelling van vulkanisch basalt gesteente en biobased binder, wat zorgt voor een neutrale pH-waarde en een uitstekende wateropslag.
 • Herbruikbaarheid: Terwijl zowel Agra Wool als Sideau afbreekbaar zijn, biedt FibreFloral™ de extra voordeel van herbruikbaarheid voor plantengroei.
 • Natuurlijke Kleur en Uitstraling: De natuurlijke kleur van FibreFloral™ blokken zorgt voor een authentieke uitstraling in bloemstukken, wat een esthetisch voordeel kan zijn.

Hoe Gebruik je FibreFloral™?

FibreFloral™ steekschuim blokken zijn veelzijdig en kunnen gebruikt worden voor zowel verse als gedroogde bloemen. Hier zijn enkele tips voor het beste gebruik:

 1. Voorbereiding: Dompel de blokken onder in water of giet er water overheen voor snelle absorptie.
 2. Plaatsing: Gebruik de natuurlijke kleur en structuur van de blokken om prachtige, organische bloemontwerpen te creëren.
 3. Herbruikbaarheid: Na gebruik kun je de blokken klein snijden en hergebruiken als vervanger van (pot)grond in plantenarrangementen.

Composteren

Als het materiaal niet meer hergebruikt kan worden, kun je het in kleine stukjes in de compostbak deponeren. Ook voor rouwwerk zijn de blokken goed te gebruiken. Ze kunnen samen met de bloemen versnipperd en vervolgens op de composthoop gedeponeerd worden. In Scandinavië gebeurt dit al op begraafplaatsen. Basaltmeel is een uitstekende bodemverbeteraar; elke tuin zal hiervan profiteren.

De versnipperde delen zullen binnen een bepaalde tijd, afhankelijk van omstandigheden zoals warmte, kou, vocht en droogte, uiteindelijk vergaan tot basaltmeel. Dit is vergelijkbaar met fijn zand.

Conclusie

FibreFloral™ steekschuim blokken van Smithers-Oasis bieden een duurzame en natuurlijke oplossing voor bloemschikkingen. Met hun uitstekende wateropslag, herbruikbaarheid en milieuvriendelijke samenstelling, zijn ze ideaal voor zowel professioneel als thuisgebruik. Als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk alternatief voor Agra Wool en Sideau, dan is FibreFloral™ de perfecte keuze.

Meer weten? Klik hier om meer te leren over FibreFloral™ Design Media

Door te kiezen voor FibreFloral™ steekschuim blokken, maak je niet alleen prachtige bloemstukken, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. Probeer het vandaag nog en ontdek het verschil!