Een kijkje achter de schermen van de bloemsierkunst: Gregor Lersch bij het Boerma Instituut

Gregor-Lersch

Ontdek de fascinerende wereld van de bloemsierkunst met een exclusief kijkje achter de schermen bij het Boerma Instituut.


In deze blogpost nemen we je mee naar de dag waarop de gerenommeerde bloembindmeester Gregor Lersch zijn Mastercourse gaf. Lees verder en laat je inspireren door de prachtige creaties en vakmanschap van de bloemsierkunst.


De Nederlandse bloemenindustrie staat bekend om haar wereldberoemde bloemen en planten. Maar wat velen niet weten, is dat Nederland ook een prominente positie inneemt op het gebied van de bloemsierkunst. Om dit te ervaren, kregen we de unieke kans om een dag door te brengen bij het gerenommeerde Boerma Instituut, waar we getuige waren van een Mastercourse gegeven door niemand minder dan Gregor Lersch.

Een dag vol inspiratie: Op een zonnige ochtend werden we hartelijk ontvangen bij het Boerma Instituut, gelegen te Aalsmeer. Het instituut, opgericht door de familie Boerma, staat al decennia lang bekend als een toonaangevende opleider op het gebied van de bloemsierkunst. Het was een dag vol verwachtingen en nieuwsgierigheid, wetende dat we een meesterbloemist in actie zouden zien.

Meesterbloemist Gregor Lersch: Gregor Lersch is een internationaal erkende bloembindmeester, wiens werk wereldwijd bewonderd wordt. Zijn creatieve visie en vakmanschap hebben hem tot een autoriteit in de bloemsierkunst gemaakt. We waren vereerd dat we hem persoonlijk konden ontmoeten en zijn expertise konden ervaren tijdens zijn Mastercourse.

International Mastercourse in actie: Gedurende de dag werden we ondergedompeld in de wereld van de bloemsierkunst. Gregor Lersch deelde zijn kennis, technieken en inspiratie met de aanwezige studenten en professionals. We keken toe hoe hij met meesterhand bloemen, takken en andere natuurlijke materialen omtoverde tot adembenemende arrangementen. Zijn oog voor detail en gevoel voor compositie waren indrukwekkend.

Het vakmanschap van de Nederlandse bloemsierkunst: De dag bij het Boerma Instituut was een bevestiging van de reputatie van Nederland als leider in de bloemsierkunst. We zagen hoe de studenten en professionals hun vaardigheden verfijnden en nieuwe technieken leerden. De passie en toewijding waarmee ze te werk gingen, waren inspirerend en getuigden van het vakmanschap dat in Nederland zo hoog in het vaandel staat.

Een blijvende inspiratiebron: De ervaring bij het Boerma Instituut en de masterclass van Gregor Lersch hebben ons geïnspireerd om zelf meer met bloemsierkunst te gaan