Nieuwe Bloemschikopleiding start 16 september!

Bloemschikopleiding-boeket

Ben jij op zoek naar de meest geschikte bloemschikopleiding voor jou?
Dan heb je geluk! Het Boerma Instituut is een Internationaal bekende bloemschikschool met een breed scala aan bloemschikcursussen, trainingen & opleidingen.


Bloemschikopleiding 16 september

Op donderdag 16 september beginnen we weer met een nieuwe bloemschikopleiding, namelijk de Nederlandstalige Vakopleiding Bloemschikken.
Dit is een bloemschikopleiding die specifiek gericht is op mensen die het bloemschik vak in willen gaan.

Heb jij bijvoorbeeld je hele leven op kantoor gewerkt, maar heb je stiekem altijd al gedroomd om eigenlijk bloemist te worden?
Of misschien ben je klaar met je universitaire opleiding in sociologie en wil je misschien toch even kijken of bloemschikken niet iets voor je is?
Dan is dit de perfecte vakopleiding voor jou!

Wat leer je allemaal tijdens de bloemschikopleiding?

De Dutch Floral Design vakopleiding is een brede en complete bloemschikvakopleiding.
Je leert verschillende soorten Bruidsbloemwerk, Rouwbloemwerk, Tafelarrangementen en natuurlijk allerlei handgebonden boeketten stijlen.

Bij Bruidsbloemwerk kun je bijvoorbeeld denken aan het klassieke Biedermeier bruidsboeket, maar ook een druppel bruidsboeket en een pomander. Zowel handgebonden als op een houder van Oasis®.

Rouwbloemwerk zoals Lineair, Druppel, Diamantvorm of een handgebonden rouwboeket.

Tafelarrangementen zoals de Dutch Garden Stijl, Parallelle schikkingen, vegetatieve schikkingen, maar ook trendgevoelige werken zoals de Boho-Stijl.

Handgebonden boeketten, zoals de klassieke gemengde en gegroepeerde boeketten, maar ook gelaagde ajour boeketten, lineaire boeketten, plukboeketten en ook de Boho-Stijl is toe te passen op boeketten.

Ook al is de opleiding sterk gericht op praktijkwerk, we behandelen ook veel theorie. Denk hierbij aan nomenclatuur (bloemennamen), maar ook design theorie, kleurenleer & de gulden snede. Dit alles is slechts een greep uit het werk wat gemaakt wordt tijdens de vakopleiding. Het zijn 20 intensieve dagen, van 10.00 tot 15.45, met elke dag meerdere onderwerpen.

Nog niet helemaal zeker? Kom langs op ons Open Huis!

Wil je liever eerst even de sfeer proeven op onze school? Op vrijdag 6 september hebben we een Open Huis.
Wat mensen soms ook doen is eerst een introductie workshop van 1 middag of een 2daagse handgebonden boeketten cursus, level 1 volgen, om te kijken of de manier van lesgeven bij hun past.

Wil je alvast kennis maken met onze docenten?

Wij hebben een YouTube Kanaal waar we om de week een livestream doen. Daarnaast uploaden we zo nu en dan ook verkorte bewerkte versies van de streams.
Je kunt ons kanaal hier vinden.